Divendres 14.10.22

Divendres 14 d'octubre

Benvolgudes famílies,

Com ja sabeu, portem dues setmanes que hem començat amb l'activitat de psicomotricitat. Els infants esperen amb moltes ganes i il·lusió aquesta sessió de la setmana. Sobretot no us oblideu del dia de la setmana que fan psicomotricitat perquè han de portar els mitjons antilliscants per córrer i jugar per la sala de forma segura.

Us expliquem a continuació les parts que consta una sessió de psicomotricitat.

PARTS D'UNA SESSIÓ

Tota la sessió de psicomotricitat és una àrea simbòlica on l’infant representa la seva realitat a través del joc i els diferents materials que la mestra facilita.

Utilitzem la pràctica Psicomotriu Aucouturier, on es proposa una seqüència de diferents fases en les quals s’organitza cada sessió:

Ritual d’entrada:

Ens traiem les sabates i seiem en rotllana per recordar les normes de funcionament.

Fase d’impulsivitat:

La mestra prepara una muralla de material tou la qual els infants han de destruir.

Els nens i nenes a partir de la destrucció d’aquesta muralla es descarreguen emocionalment. El fet de destruir-la permet superar les barreres internes i poder desenvolupar el joc lliure i espontani.

Fase d’expressivitat motriu:

Els infants gaudeixen i passen per els diferents espais, adaptant els seus moviments i el seu cos a les diferents opcions que estan distribuïdes per la sala.

Fase de representació (oral) i tornada a la calma:

Per tal de poder tornar a la calma, primer entre tots i totes recollim el material utilitzat i tot seguit anem a la rotllana per poder explicar de forma oral allò que hem representat jugant i com ens hem sentit emocionalment durant la sessió.




            FES CLIC PER VEURE LES IMATGES








Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PRIMERS DIES D'I3

PRIMER TRIMESTRE EDUCACIÓ INFANTIL 23-24

BONES VACANCES A TOTS I TOTES!